Over ons...

Eva Kroon, alt-mezzo – Geroemd om haar speciale ‘vermogen om de in de muziekstukken verwerkte stemmingen – van verdrietig tot uitbundig – tot uitdrukking te brengen’, heeft alt-mezzo Eva Kroon de afgelopen jaren in de Nederlandse muziekwereld een plek verworven als een geziene zangeres in rollen voor de lagere vrouwenstem. Ze is een regelmatige gaste bij De Nationale Opera, waar ze rollen gezongen heeft in o.a. Die Walküre, Parsifal, Manon Lescaut, Dialogues des Carmélites en Les contes d’Hoffmann.

Ze is een student van de conservatoria in Utrecht en Den Haag, volgde geruime tijd lessen bij Abbie Furmansky en wordt nu gecoached door Nadine Secunde. Op het operatoneel heeft Eva gewerkt met dirigenten zoals Stéphane Denève, Marc Albrecht en Carlo Rizzi. Op het concertpodium was ze solist in Bachs Mattäus-Passion in het Koninklijk Concertgebouw en in werken als het Requiem  van Verdi, Rossini’s Petite messe solenelle, het Requiem van Mozart en de Johannes-Passion van Bach. Ze heeft liedercycli van Mahler, Wagner, Brahms en Strauss uitgevoerd. Ze is regelmatig op de Nederlandse radio te horen geweest, tijdens optredens en interviews.

Eva bereidt rollen voor als Erda in Das Rheingold en Siegfried, Erste Norn in Götterdämmerung en Geneviève in Pelléas et Mélisande.

Heleen Vegter, pianist – Heleen studeerde bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem waar zij zich toelegde op solospel en liedbegeleiding. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het vertolken van klassiek liedrepertoire. Ze werd hierbij onder anderen gecoacht door Malcolm Martineau en Hans Eijsackers. Als liedbegeleider wil Heleen schilderen met klankkleur om ook in de pianoklanken de woorden tot uitdrukking te brengen en de zang extra betekenis mee te geven. 

Heleen geeft regelmatig concerten als liedpianist en werkt met verschillende zangers samen aan projecten en vernieuwende, frisse programma’s. Samen met onder meer Helena Koonings – met wie zij sinds 2014 duo Troiana vormt – en Leonie van Rheden was zij te horen in de serie Jonge Grote Zangers van Muziekgebouw aan ’t IJ. In 2020 organiseerde zij met Charlotte Houberg de concertserie ‘Sole e Amore’. Zij is verbonden aan het Internationaal Liedfestival Zeist als pianist voor de liedklas, waar zij ook komend jaar weer te horen zal zijn. Heleen was verder te horen als liedpianist in zalen en festivals in binnen- en buitenland, zoals: Het Concertgebouw Amsterdam, Harpa (Reykjavik), het Oxford Lieder Festival en het Aldenburgh Festival.